Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Η Μελίνα Κανά συναντά νέους δημιουργούς στην Αυλαία

Σάββατα από 13/10/2012 μέχρι 3/11/2012


Η Μελίνα Κανά συναντά νέους δημιουργούς στην Αυλαία
kana afisa

Η Μελίνα Κανά επιστρέφει στο αγαπημένο της στέκι, μετά από ένα καλοκαίρι που την ταξίδεψε σε πολλούς σταθμούς της χώρας και την ανανέωσε.
Από το Σάββατο 13/10, και για τέσσερα Σάββατα θα μας υποδέχεται στη μουσική σκηνή Αυλαία για να μας παρουσιάσει ένα καινούριο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει αγαπημένες επιτυχίες της, μαζί με τη φρέσκια προσθήκη των μουσικών καλεσμένων της, που είναι κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους και περισσότερα υποσχόμενους δημιουργούς της νέας γενιάς.
Οι βραδιές θα είναι ζεστές και παρεΐστικες. Τραγούδια όπως τα Αερικό, Μεταξωτά, Μιλώ για Σένα, Βάλε Κρασί και άλλες αξέχαστες επιτυχίες που μας έχουν χαρίσει οι συνεργασίες της Μελίνας Κανά, με τους Θανάση Παπακωσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Παντελή Θαλασσινό και πολλούς άλλους σημαντικούς δημιουργούς, θα συνοδεύονται από τα μουσικά ανταμώματα επί σκηνής, με τους διαφορετικούς κάθε Σάββατο καλεσμένους της. Η σύμπραξη με τον κάθε δημιουργό θα είναι και μία ξεχωριστή πορεία αφού ο καθένας τους φέρει τα δικά του μουσικά βιώματα.
Πιο συγκεκριμένα, οι καλεσμένοι της είναι οι:
Σάββατο 13/10: Μάρθα Μαυροειδή
Σάββατο 20/10: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
Σάββατο 27/10: Γιώργης Μανωλάκης
Σάββατο 3/11: Ευτυχία Μητρίτσα
Τα μουσικά αυτά ανταμώματα θα συντροφεύουν οι δύο κορυφαίοι και σταθεροί μουσικοί σύντροφοι της Μελίνας, οι Νίκος Μέρμιγκας στο μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο και κιθάρα και Βαγγέλης Κονταράτος στην ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα.
Σας περιμένουμε στην Αυλαία για να απολαύσετε βραδιές ακρόασης, συμμετοχής και αυτοσχεδιασμού από ένα δεμένο μουσικό σχήμα, με τη φρέσκια προσθήκη των νέων δημιουργών και την αυθεντική ερμηνεία της Μελίνας Κανά. 
13/10: Μάρθα Μαυροειδή
Έχει σπουδάσει σάζι με τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, βυζαντινή μουσική με τον Ιωάννη Αρβανίτη, βουλγαρικό τραγούδι με την Dessislava Stefanova, την Galina Durmushlyiska, και την Tzvetanka Varimezova, και φωνητική με το Γιώργο Σαμαρτζή. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες (Σαβίνα Γιαννάτου, Χειμερινοί Κολυμβητές, Αντώνης Απέργης, Κώστας Θεοδώρου, Παντελής Θαλασσινός). Έχει συνθέσει μουσική για ταινίες μικρού μήκους, και για παραστάσεις χορού και θεάτρου. Με το Μάρθα Μαυροειδή Τρίο έχει εμφανιστεί σε διάφορους χώρους και τζαζ φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους, το «Πορτάκι» (2012) και τον «Κήπο της Ρίλα» (2010).

20/10: Κατερίνα Παλαιοθόδωρου
Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι τα τελευταία 15 περίπου χρόνια ενώ παράλληλα γράφει παραμύθια, ποιήματα, στίχους και μουσική. Μέσα από την μέχρι τώρα πορεία της στη μουσική είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με αρκετούς αξιόλογους καλλιτέχνες και μουσικούς όπως η Μάρθα Φριτζήλα, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Βαγγέλης Γιαννάκης, ο Πάρης Περισυνάκης, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Κώστας Παπαδόπουλος και πολλοί άλλοι. Το Δεκέμβριου του 2012 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός της δίσκος «Με ένα μπλε ποδήλατο» σε μουσική και στίχους δικούς της. Συμμετέχουν στον δίσκο η Μάρθα Φριντζήλα και ο Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης.

27/10: Γιώργης Μανωλάκης
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1982. Στα οχτώ του χρόνια ξεκίνησε την εκμάθησή του στο λαούτο με δάσκαλο τον πατέρα του, Κώστα Μανωλακη, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους λαουτίστες της γενιάς του. Έπειτα από 6 χρόνια ξεκίνησε παράλληλα τη μελέτη του στο μπουζούκι δίπλα σε διάφορους επίσης αξιόλογους δασκάλους. Σήμερα ο Γιώργης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της γενιάς του στο λαούτο και στο μπουζούκι. Το 2009 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο «το Σπαθί» με τη συμμετοχή του Ψαραντώνη ενώ αυτό το διάστημα ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά. Έχει συνεργαστεί με πολλούς αξιόλογους μουσικούς και συνθέτες όπως: Ross Daly, Χαϊνηδες, Naseer Shamma, Ψαραντώνης, Σωκράτης Μάλαμας, Μελινα Κανα, Zohar Fresco και άλλους.

3/11: Ευτυχία Μητρίτσα
Η Ευτυχία Μητρίτσα γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά, πρώτα στην Καρδίτσα και έπειτα στην Αθήνα. Η αγάπη της για το παραδοσιακό, σμυρνέικο και λαϊκό τραγούδι, σε συνδυασμό με τη «δυτική» μουσική της παιδεία, αποτυπώνονται στο χρώμα της φωνής της και στα εκφραστικά της μέσα. Έχει συνεργαστεί με τους: Ν. Μαμαγκάκη, Γ. Ανδρέου, Χρ. Θηβαίο, Ν. Πορτοκάλογλου, Μ. Πασχαλίδη, Σ. Γιαννάτου, Στ. Γαδέδη, με την Ορχήστρα των Χρωμάτων και τον Μ. Λογιάδη, αλλά και με τους σκηνοθέτες Μ. Μαρμαρινό και Lee Brower. Αυτόν τον καιρό συνεργάζεται με τη Μελίνα Κανά, ετοιμάζοντας τον επόμενο προσωπικό της δίσκο.

Ώρα έναρξης 22.30
Τιμή εισιτηρίου 15 € (με ποτό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας εδώ...