Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ζανέτ Καπούγια: Αφιέρωμα στη Φρίντα Κάλο

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, στις 21:30

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού "Διεύλευσις" παρουσιάζει την Janet Kapuya σε ένα αφιέρωμα στην μοναδική Φρίντα Κάλο.
Μία γυναίκα που με την τέχνη,τις αντιλήψεις και τον τρόπο ζωής της κατάφερε να εντυπωσιάσει, να διχάσει και να χαρακτεί για πάντα στις μνήμες όλων...

Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα μουσικό ταξίδι, με τραγούδια απο την ομόνυμη ταινία, ντυμένα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό και φυσικά τα έργα της.
Είσοδος 10€
Λέσβου 15 & Πόρου, στην Κυψέλη

Ο πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΑΝΕΤ ΚΑΠΟΥΓΙΑ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουρουγουάη. Σε ηλικία 4 χρόνων κέρδισε το πρώτο βραβείο στο ραδιοφωνικό παιδικό διαγωνισμό νέων ταλέντων “RadioCarbe” του Μοντεβίδεο. Ξεκινάει την επαγγελματικής της πορεία σε ηλικία 8 χρονών και εκπαιδεύεται παράλληλα στη ζωντανή παρουσίαση, χορό, υποκριτική, τραγούδι.
Για πέντε χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση και στην ηλικία των 13 χρονών μετακόμισαν οικογενειακώς στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή για να συνεχίσει τις σπουδές της στη δραματική σχολή, στην επαγγελματική τοποθέτηση φωνής και ερμηνεία για ζωντανές εμφανίσεις (puesta en escena), στη κιθάρα, στο χορό, στη κινησιολογία, και στην ενδυματολογία.

Επίσης σπούδασε ζωγραφική και ιστορία εικαστικών τεχνών στη Αργεντινή καθώς ειδικεύτηκε στη δημιουργία γλυπτών από διάφορα υλικά και κοσμημάτων. Στην εφηβική ηλικία ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ρεπερτόριο του Ταγκό, τραγουδώντας επαγγελματικά σε Θέατρα και Ταγκερία στο Μπουένος Άιρες. Παράλληλα κάνει εμφανίσεις και συναυλίες σε θέατρα με την κιθάρα σε ethnic βραδιές με παραδοσιακή μουσική των Άνδεων και της Λατινικής Αμερικής.
Πήρε μέρος στο φεστιβάλ της Vinas Del mar στη Χιλή σαν στιχουργός και συνθέτης με το τραγούδι paredes (οι τοίχοι) εκπροσωπώντας την πατρίδα της την Ουρουγουάη με τις καλύτερες κριτικές και πάλι.
Εκεί δέχτηκε πρόταση από μια ομάδα Ελλήνων μουσικών για μια σειρά συναυλιών που κράτησε 4 χρόνια στην Αμερική στο Los Angeles, ερμηνεύοντας τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Δισκογραφική συνεργασία με την C.B.S.
Αυτή ήταν και η αφορμή να επισκεφτεί την Ελλάδα και να την γνωρίσει όλη η Ελλάδα σαν μια από τις πιο αξιόλογες και σπουδαίες φωνές που με την ζεστή της παρουσία το αστείρευτο ταλέντο και ταπεραμέντο της κρατάει τον ακροατή μαγεμένο!
Το 2009, ανακηρύχθηκε από την UNESCO πρέσβειρα του Tango και συμμετείχε στο Tango Gala 2009, που έλαβε χώρα στο Παρίσι, καθώς και στο World Music Festival, το 2011, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Dubai.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιμένουμε τα σχόλια σας εδώ...